За седми път Международният музикален конкурс  Art Stars –Звезди на

...
За седми път Международният музикален конкурс  Art Stars –Звезди на
Коментари Харесай

Седми Международен Музикален конкурс ART STARS-Звезди на изкуството стартира във Варна

За седми път Международният музикален конкурс   " Art Stars –Звезди на изкуството “, категория " Класическо пеене “, започва във Варна на 20 август, събота. Организаторите споделят за компликациите при реализацията му, защото за първи път от основаването му не получиха финансова поддръжка от Община Варна. Конкурсът се реализира благодарение на спонсори и организации, както и с персонални средства на уредниците.

Конкурсът в категория " Класическо пеене “ се наложи като един от най-предпочитаните в България и получи огромен интерес от млади артисти от доста страни на света, с помощта на високото равнище и кариерната вероятност, които дава. Това е единствения оперен конкурс във Варна и района.

Тази година са записали присъединяване в " Оперно пеене “ артисти от България Китай, Турция, Малта, Северна Македония и Англия.  Лауреати на Art Stars и тази година ще получат доста влиятелни награди. Според регламента на състезанието, класиралите се за Grand Prix, I-во, II-ро  и III – то място получават парични и предметни награди. Особено впечатляващи са поканите за присъединяване в Оперна и Оперетна  Гала на сцените на Варненска опера, Музикален спектакъл – София и гр. Видин. Лауреатите на състезанието получават и предложения за присъединяване в основна или второстепенна роля или покана за работа в някой от изброените театри. Тази година лауреати на състезанието ще получат предложения за присъединяване в Майсторски клас и концерти в Малта както и предложения за влиятелния оперен конкурс " Бибигюл Тюлегенова “ в Казахстан.

Сред наградените от състезанието през годините блестят имената на Александрина Михайлова – младото българско сопрано, която бе поканена да пее в Миланския оперен спектакъл   " Ла Скала “, Емил Павлов, Весела Янева, Стефани Кръстева, Ангелина Манчева, Михаела Берова и още доста други артисти, в този момент солисти  на сцените на Варненската  опера, Софийската опера, Музикалния спектакъл " Стефан Македонски “, както и на други оперни театри в България и в чужбина.

Тази година ръководител на журито е проф. доктор Иванка Нинова водещ мецосопран в Софийската опера и учител от Музикалната академия в столицата, а дружно с нея ще правят оценка Марияна Арсенова – шеф на Националния музикален спектакъл " Стефан Македонски “, Роберта Матели – оперен режисьор и възпитател и сопранът Андриана Йорданова – възпитател и представител на Българо – малтийския кръг в Малта, където е и учител.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР